Wat maakt sim only zo’n populaire keuze?

Als je eens bij je vrienden gaat rondvragen, dan is de kans groot dat een deel van hen een sim only abonnement heeft. Dit is een abonnement waar je enkel betaald voor je minuten en je andere kosten. De telefoon hoeft je niet te betalen. Veel aanbieders geven je natuurlijk een zogenaamd ‘gratis’ telefoon bij je abonnement. En dat is op zich ook best wel heel fijn, gratis is het echter niet. Als je hetzelfde abonnement gaat vergelijken met een sim only, dan betaal je veel minder. De telefoon betaald je dus eigenlijk gewoon zelf.

Ook internet bij sim only?

sim onlyWanneer je ook internet op je telefoon wilt hebben (en wie wilt dat tegenwoordig niet) dan kun je ook een sim only abonnement afsluiten. De mogelijkheden zijn eindeloos. Vrijwel iedereen heeft natuurlijk een smartphone waar je mee op het internet kunt en via instant messaging berichten aan elkaar kunt verzenden en ontvangen. Hier is dan wel internet voor nodig. Eigenlijk alle sim only aanbieders leveren deze mogelijkheid. De meeste hebben 3G internet mogelijkheden, maar enkele bieden ook (soms tegen bijbetaling) een snel 4G netwerk aan. Zo hoef je niet te wachten op lange laad tijden met je telefoon, maar heb je altijd het snelste internet in je broekzak zitten. Dus ook als je bespaard met een sim only abonnement.

Zelf voor je telefoon zorgen

Als je voor een sim only abonnement gaat kiezen, is het dus wel zaak dat jij een eigen telefoon hebt. Daar moet je zelf voor zorgen. Vaak kan je huidige telefoon nog gebruikt worden, mits je oude provider geen zogenaamd sim lock heeft geïnstalleerd op de telefoon. Dat zorgt ervoor dat je de telefoon maar bij 1 provider kunt gebruiken. Er zijn ook mogelijkheden om te omzeilen. Als je dus nog zelf een nieuwe telefoon moet gaan kopen kun je in de winkel uiteraard een nieuw model aanschaffen. Deze tarieven zijn niet te min. Ook kun je kijken voor een tweedehands model, die zijn vaak veel meer betaalbaar.