Zoektocht van veel consumenten begint tegenwoordig online

In deze tijd is het extreem belangrijk dat uw onderneming een goede website heeft. De website is in veel gevallen het eerste waar mensen mee in contact komen. Vrijwel iedereen begint zijn zoektocht tegenwoordig namelijk online.

Website

laptopEen goede website laten bouwen is dan ook van groot belang. Voor de beste resultaten is het tegenwoordig belangrijk dat het design strak en simpel is. Laat u goed adviseren door het web bureau of de webdesigner. Natuurlijk kunt u een eigen inbreng leveren, maar vergeet niet dat web bureaus dagelijks bezig zijn met websites en weten wat het beste werkt.

Als uw nieuwe website eenmaal gemaakt is, dan verwacht u misschien meer aanvragen en bezoekers op de website. Maar is dat wel altijd het geval? In veel gevallen niet. Misschien zullen er iets meer bezoekers op de website komen omdat u aan al uw relaties de nieuwe website heeft doorgegeven. Maar vaak zal dit na de eerste weken weer wat afvlakken. En zo vreemd is dat ook niet.

Marketing op internet

Een nieuw ontwerp voor uw website zorgt niet direct voor meer bezoekers. Daar zijn online marketing activiteiten voor nodig. U kunt bijvoorbeeld denken aan adverteren op social media zoals Facebook, Twitter of linkedin. Ook kunt u ervoor zorgen dat meer bezoekers uw website kunnen vinden in zoekmachines als Google. Een SEO optimalisatie check kan uitwijzen of dit mogelijk voor uw website interessant is. Hierdoor kunt u bezoekers en leads aantrekken via het internet.

Met zoekmachine optimalisatie kan ervoor worden gezorgd dat uw website bovenaan de zoekresultaten geplaatst wordt voor belangrijke zoekwoorden. Dat kunnen lokale zoekwoorden zijn, maar natuurlijk ook nationale of internationale zoekwoorden. Als u de website bij een online marketing bureau heeft laten ontwikkelen, dan is u hier waarschijnlijk al iets over verteld.

Heeft u de website door een design bureau laten maken, dan kan het zijn dat dit nieuw voor u is. Een design bureau doet namelijk het design en is vaak minder bezig met de marketing van de website. Een goede website optimalisatie kan voor extreem goede resultaten zorgen en uw business naar een volgend niveau tillen.